Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vytrvalost policistů vedla k úspěchu

Viníka srpnové dopravní nehody policisté vypátrali 

    

     V pondělí dne 4. sprna 2008 došlo ve večerních hodinách k vážné dopravní nehodě v obci Jesenice. Osmadvacetiletá žena zde přecházela silnici po přechodu pro chodce, kde byla sražena osobním notorovým vozidlem zn. BMW tmavé barvy. Řidič z místa nehody ujel směrem na Prahu. Dívka byla převezena do Thomayerovi nemocnice v Krči. Zde lékaři konstatovali, že má dvanáctkrát zlomenou pánev, frakturu levé horní končetiny a vnitřní zranění. Dle sdělení lékařů byla v kritickém stavu.
 
     Policisté ihned provedli vytěžení svědků, zajištění stop, šetření k případným kamerovým systémům. Policisty bylo rovněž provedeno šetření k vozidlu, zajištění stop po vozidle a odběr krve poškozené. Ihned bylo vyhlášeno pátrání po vozidle a jeho řidiči. Obec Jesenice vypsala odměnu za informace přímo vedoucí k dopadení pachatele této dopravní nehody. Několik informací policisté obdrželi, prověřili, ale žádná z nich nevedla k objasnění případu. Sami policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování Okresního ředitelství Praha – venkov velmi intenzivně pátrali a prověřovali všechny poznatky, které by jim pomohly při dopadení nezodpovědného řidiče. Vyslechli více než deset svědků, kteří mohli poskytnou tak důležité informace k celému případu. Na základě vlastního šetření byl policisty pachatel zjištěn. Dne 10. října 2008 byl policisty vyslýchán dvacetiletý mladík, který se doznal. Policisté zahájili trestní stíhání, pachatel je vyšetřován na svobodě.
 
     „Jsem velmi potěšen, že se podařilo vypátrat pachatele tak závažné dopravní nehody, a tím i vzkázat, že všichni, kteří nerespektují pravidla bezpečnosti provozu a hazardují se zdravím a životy svou bezohlednou jízdou, budou tvrdě sankcionováni.“, uvedl Zdeněk Pánek, starosta Jesenice. Zdeněk Pánek ocenil kvalitní práci policie a sdělil, že uvažovanou odměnu, kterou obec vypsala za informace vedoucí k přímému dopadení použijí k nákupu výpočetní techniky, která bude, jako sponzorský dar obce, poskytnuta PČR se sídlem v Jesenici.
 
 
 

vytisknout  e-mailem