Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Výstřel v Seifertově ulici - aktualizace

Kriminalisté pracují na objasnění příčin incidentu, při kterém byla výstřelem zraněna žena. 

Od časných ranních hodin pracují pražští kriminalisté na objasnění příčin incidentu, který se stal dnes půl hodiny po půlnoci v Seifertově ulici. Podle prvotních informací mělo dojít na ulici k potyčce mezi dvěma skupinkami osob. Na jedné straně muž a žena, na straně druhé osádka stříbrného vozidla Opel Astra. Během incidentu mezi zúčastněnými došlo i k výstřelu, kdy projektil zranil ženu na levé noze. Následně se zbraně zmocnil člen osádky, který s ní nasedl do vozidla, a spolu s ostatními odjel ve směru do ulice U Bulhara. Žena byla s lehkým zraněním následně převezena do nemocnice.

Kriminalisté v současné chvíli provádějí standardní úkony trestního řízení a v této souvislosti se obracejí na širokou veřejnost s žádostí o pomoc. Pokud jste se stali svědky celého incidentu, kontaktujte prosím linku 158. Svým svědectvím můžete přispět k objasnění případu.

por. Mgr. Jan Rybanský – 13. září 2020

Aktualizace: Výslechem svědků, či vyhodnocením kamerových záznamů z místa události získali kriminalisté prvního oddělení třetího policejního obvodu několik cenných poznatků, které je přivedly na stopu muže podezřelého z krádeže krátké střelné zbraně. Ten byl včera, v průběhu ranních hodin, ve spolupráci se zásahovou jednotkou, zadržen v  Praze 9. Bezprostředně po zadržení šestatřicetiletý cizinec policistům sdělil, kam schoval odcizenou zbraň.

Na základě těchto a dalších skutečností s ním kriminalisté v průběhu dne zahájili trestní stíhání pro trestné činy nedovolené ozbrojování, výtržnictví a krádež. Následně byl muž předán cizinecké policii, která s ním zahájila řízení o správním vyhoštění, jelikož na území České republiky byl neoprávněně.

Ve věci i nadále probíhají úkony trestního řízení, a v tuto chvíli tak nelze poskytnout jakékoli další informace.

por. Mgr. Jan Rybanský – 17. září 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem