Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Výstava upozornila na rizika úrazů dětí

Byla hodnocena kladně  

     Ve výstavní síni Domu dětí a mládeže v Benešově proběhla ve dnech od 26. října do 11. listopadu výstava pod názvem „Nehoda není náhoda“ věnovaná prevenci dětských úrazů. Pro děti a jejich rodiče ji připravil benešovský dům dětí a mládeže spolu s Preventivně informační skupinou Územního odboru Policie ČR v Benešově. 
 

interaktivní hra dětí na výstavěinteraktivní hra dětí na výstavě

     Cílem výstavy bylo upozornit děti na různá nebezpečí, která jim mohou hrozit venku, doma při hrách, v přírodě, v dopravě, při sportu, ve škole nebo ve volném čase. A také, jak se před nimi chránit, jak jim čelit. 
 

     Jednotlivé panely výstavy byly tematicky zaměřeny. Upozorňovaly na pády, opařeniny, úrazy elektrickým proudem, v dopravě, otravy chemikáliemi, ale i v přírodě. Vystaveny byly také různé ochranné pomůcky do domácnosti, dětská autosedačka, cyklistická přilba, reflexní vesty a další věci. Děti si mohly vyzkoušet pomůcky pro nevidomé osoby. Mnohé z nich si teprve pak uvědomily důsledky ztrátu zraku a problémy nevidomých lidí.
Výstava nenabízela jen prohlížení a čtení, ale také i praktické činnosti. Děti vyplňovaly různé kvízy, řešily hádanky, doplňovaly kartičky s různými tématy, nechyběla ani dopravní tématika a souhrnný kvíz.
 

     Součástí výstavy byla rovněž výtvarná soutěž. Byla vyhlášena už v měsíci září, aby měli učitelé dost času zařadit toto téma do svých školních plánů. Byla rozdělena do čtyř věkových kategorií. Své obrázky do soutěže poslaly i děti z předškolních zařízení. Sešlo se více než 220 výtvarných prací.  Odborná porota je ohodnotila a vybrala z každé kategorie tři nejlepší práce. Vybraní výherci pak jako odměnu obdrželi hodnotnou cenu, poukázku na zakoupení ochranných pomůcek. Dále porota ještě udělila deseti dětem čestné uznání za jejich zajímavé práce. Připomenout určitě ještě musíme tři originální a nápadité knihy, které děti vytvořily pro své nevidomé kamarády.

     Výstava určitě splnila svůj účel. Navštívilo ji téměř šest set dětí a dospělých. Pedagogy, dětmi a veřejností byla hodnocena velmi kladně.


 

vytisknout  e-mailem