Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Výstava ukáže domácí násilí z pohledu dětí

BRNO: Součástí výstavy jsou i profesionální fotografie na téma domácího násilí.  

V průběhu dvou týdnů od 14. do 25. listopadu 2011 mohou návštěvníci v prostorách Křížové chodby Nové radnice v Brně shlédnout výsledek unikátní soutěže "Domácí násilí v obrazech a povídkách." Jedná se o fotografie, výtvarná díla a povídky vytvořené žáky brněnských základních a středních škol k tématu domácího násilí. Jde o součást projektu realizovaného Interdisciplinárním týmem pro řešení případů domácího násilí za aktivního přispění Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje coby jednoho ze základních členů tohoto týmu.
V rámci soutěže vybírala odborná komise pět nejlepších pět prací v každé z pěti soutěžních kategorií. Autoři vítězných prací budou vyhlášeni a oceněni při slavnostním zakončení výstavy 25. listopadu za přítomnosti náměstkyně primátora Jany Bohuňovské.
Návštěvníci výstavy se také mohou zapojit do hlasování o nejlepší žákovské či studentské dílo v jednotlivých kategoriích a určit tak vítěze Ceny veřejnosti. Toto hlasování bude probíhat pomocí anketních lístků, které budou na výstavě k dispozici, a skončí 24. listopadu v 18 hodin. Pokud hlasující uvede jméno, příjmení a adresu, bude zařazen do slosování o knižní publikaci.
Výstava v jižním křídle Křížové chodby Nové radnice je přístupná z Dominikánské ulice a je otevřena ve všední dny i ve státní svátek 17. listopadu, a to od 10 do 18 hodin.
Součástí výstavy je též kolekce profesionálních fotografií na téma domácího násilí a výstavu doplní též obrazový přehled práce Interdisciplinárního týmu města Brna pro oblast domácího násilí a jeho partnerů. Návštěvníci zde také mohou získat celou řadu informačních materiálů k tématu.
 
mjr. Petra Vedrová, 13. 11. 2011

vytisknout  e-mailem