Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výstava Mobil salon 2009

České Budějovice - Více než 13 000 lidí navštívilo XVII. ročník výstavy Mobil salon 2009. 

Jako již každoročně se na českobudějovickém výstavišti uskutečnila ve dnech 3. - 5. dubna 2009, výstava Mobil salon 2009.
Na XVII. ročníku výstavy nechyběla ani společná expozice složek integrovaného záchranného systému (dále jen IZS), která byla prezentována v pavilonu Z. Mottem letošního ročníku výstavy bylo heslo: “Jsme tady pro Vás – Integrovaný záchranný systém“, které beze zbytku vypovídalo o zaměření společné expozice. Návštěvníci se po celou dobu výstavy mohli seznámit s nově otevřeným Komunikačním a informačním centrem IZS, které bylo slavnostně otevřeno 30. března 2009 v budově Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje České Budějovice na Lannově třídě.
Dopravní policisté si pro nadcházející jarní sezónu pro návštěvníky připravili motocyklový trenažér. Všichni zájemci se díky technice a dohledu zkušeného řidiče dozvěděli, kde a v jaké situaci mohou při řízení motocyklu udělat chybu a hlavně jaké by byly případné následky.
Kriminalisté návštěvníkům nabídli potřebnou pomoc a radu, jak nejlépe zabezpečit motorové vozidlo před odcizením. Zájemci budou mít také možnost nahlédnout do dazabáze pátrání po osobách, odcizených vozidlech a věcech.
Policisté ze zásahové jednotky veřejnosti představili vybrané střelné zbraně, kterými jsou tito specialisté vybaveni.
Pracovníci oddělení personální práce a vzdělávání budou po celou dobu výstavy k dispozici těm návštěvníkům, kteří projeví zájem o policejní práci.
Letošního ročníku výstavy se zúčastnili i příslušníci z cizinecké policie, kteří návštěvníky zasvětili například do tajemství odhalování falešných dokladů. Společně s nimi se v expozici představili i bavorští a hornorakouští kolegové.
Semináře, který jsme v letošním roce věnovali prezentaci práce kolegy, který se po několikáté zúčastnil policejní mise v Afganistanu, se zúčastnilo přes 50 studentů středních škol.
Velký úspěch u návštěvníků sklidilo představení uniforem všech složek IZS tak, jak se s nimi mohou občané v praxi setkat.
V duchu hesla letošního ročníku výstavy proběhly i společné ukázky před pavilonem Z. Složky IZS předvedly návštěvníkům záchranu osob při hromadném neštěstí, ukázku z práce psovodů našich i zahraničních a k vidění byla i ukázka z činnosti zásahové jednotky a policejních pyrotechniků. Našim společným cílem je návštěvníkům představit Policii ČR jako poskytovatele služeb občanům.
Velkou pozornost jsme v průběhu letošního ročníku věnovali dětem a jejich rodičům. Po celou dobu výstavy byly připraveny soutěže jak pro děti, tak i dospělé.
Před slavnostním zahájením výstavy Mobil salon 2009 vyhlásili ředitelé všech složek IZS Jihočeského kraje vítěze výtvarné soutěže na téma: Logo Integrovaného záchranného systému. Absolutní vítězkou se stala čtrnáctiletá Barbora Hátleová ze Základní školy Máj II. České Budějovice.
Logo Mobil salon 2009Logo Mobil salon 2009
           

vytisknout  e-mailem