Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Výstava dětských prací

VSETÍNSKO: Přijďte se podívat, co děti vytvořily. 

V průběhu měsíce srpna se může veřejnost přijít podívat na velmi zdařilé výtvarné a literární práce, které vytvořily děti z různých škol a školek v okrese Vsetín v rámci projektu Kamarádím s poldou. Soutěžní dílka budou vystavena ve vestibulu kina Vatra ve Vsetíně.
  
Policie ČR realizovala v letošním roce preventivně vzdělávací program „Kamarádím s poldou“, jehož cílem byla prevence sociálně patologických jevů u dětí a zvyšování informovanosti z různých oblastí za pomocí tvůrčí činnosti dětí. Cílovou skupinou byly děti ve věku 5-16 let z různých školských zařízení. Záštitu nad projektem převzali: vedoucí Územního odboru Vsetín plk. Mgr. Bohdan Varyš a spisovatelka a malířka Lucie Seifertová. Autorka známého leporela pro děti a dospělé Dějiny udatného českého národa, ale i mnoha jiných knih pro děti a dospělé.
 
Součástí projektu byla soutěž pro děti, která měla dvě podtémata: Děti a trestné činy aneb krádeže, loupeže, výhrůžky a vandalství a Chraň si své soukromí. Děti mohly tvořit v různých kategoriích: výtvarná, literární, dramatická a výpočetní technika. Do soutěže se zapojilo 19 školských zařízení z okresu Vsetín. Na policii bylo doručeno 260 soutěžních děl z různých kategorií, přičemž nejvíce byla zastoupena kategorie výtvarná v počtu 200 prací.
 
Tři nejlepší autoři z každé kategorie byli 28. června pozváni do Domu kultury ve Vsetíně, kde proběhlo slavnostní vyhodnocení soutěže. Lucie Seifertová výhercům nejprve představila své knihy a poté s dětmi vyráběla prostorové obrázky. V závěru dopoledního programu předala spisovatelka společně s vedoucím Územního odboru Vsetín dětem diplomy a malé dárky.
 
Bohužel, nebyla možnost vystavit všechny práce, které nám do soutěže přišly. Ve vsetínském kině Vatra budou umístěny samozřejmě práce dětí, které skočily na prvních třech místech a dále několik dalších dílek, které rozhodně stojí zato zhlédnout.
 
Výstava se koná v kině Vatra ve Vsetíně od 2. do 31. srpna 2011. Všechny návštěvníky srdečně zveme!
 
 
30. července 2011, por. Mgr. Lenka Javorková

Logo projektuLogo projektu

vytisknout  e-mailem