Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vyšší sobotní nehodovost

Jihočeský kraj - Dbejte zvýšené opatrnosti! 

Včerejší den a počátek dnešního rána se nesl v pravém zimním počasí. Nejen díky častému sněžení v Jihočeském kraji, ale i především nezvládnutí jízdy řidičů na zasněžených, namrzlých a někde jen mokrých vozovkách, řešili jihočeští policisté více jak čtyři desítky nehod.

Mezi větší nehody, kromě uvedené - https://www.policie.cz/clanek/opilec-havaroval-do-policejniho-vozu.aspx, jsme v sobotu ráno řešili na Českokrumlovsku nehodu pod vlivem alkoholu. Před půl devátou jel řidič (roč. 1974) s osobním vozidlem tovární značky Seat Altea po silnici II. třídy mezi obcemi Benešov nad Černou a Kaplicí, kdy vzhledem k svému stavu a zasněžené silnici, dostal smyk, narazil do svodidel, poté do stromu až skončil na boku příkopu. Uvnitř vozu se kromě řidiče zranila osádka dalších 3 osob, které byly převezen vozidlem Zdravotnické záchranné služby do nemocnice. Při vyšetřování nehody strážci pořádku prokázali, že před jízdou či během ní, požil zmíněný muž alkohol. Měření přístrojem Dräger vykázalo více jak 1,6 promile. Po pár minutách opakovaný test se zvýšil přes 1,7 promile.

Řidič může počátkem příštího týdne očekávat sdělení podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Další nehoda na frekventované silnici se stala odpoledne před 15:00 hod. v krajském městě na křižovatce ulic Labská a Vltavské nábřeží, kde došlo ke střetu dvou vozidel, kdy jedno z nich se převrátilo na střechu.

Opakovaně připomínáme, že nejen datumovka v kalendáři, ale i sobotní počasí dala jistě všem vědět, že začíná zimní počasí. Proto nepodceňujte použítí zimních pneumatik a na letních raději nevyjíždějte!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

20. listopadu 2022

Odkazy do noveho okna

DN u Benešova nad Černou

DN u Benešova nad Černou 

Detailní náhled

DN v Č. Budějovicích na Vltavském nábřeží

DN v Č. Budějovicích na Vltavském nábřež... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem