Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výsledky svátečních DBA

Prachatice - Také prachatičtí dopravní policisté zvýšili o Velikonocích dohled na silnicích, zaevidovali uspokojivé výsledky. (Hlasová schránka 974 236 116)  

Prachatičtí dopravní policisté uložili během dvou celorepublikových dopravně bezpečnostních akcí, které se konaly v souvislosti s velikonočními svátky, celkem 32 pokut. Policisty potěšilo především to, že během akcí nenarazili ani na jednoho opilého řidiče. Nejvíc pokut, zhruba 70 %, řidiči obdrželi za nedodržení ustanovení o nejvyšší dovolené rychlosti, zbytek byly pokuty za jízdu bez bezpečnostních pásů či špatný technický stav vozidla. Dopravní policisté dále velmi pozitivně hodnotí i dopravní nehodovost během těchto svátků. Z celkem devíti dopravních nehod neevidují ani jednu s alkoholem či vážným zraněním. Ve většině případů se jednalo o malé dopravní nehody. Pouze v jednom případě došlo k lehkému zranění řidiče a od jedné dopravní nehody řidič ujel, jednalo se o poškození zaparkovaného vozidla.

Přesto dopravní policisté stále vyzývají řidiče k větší opatrnosti, obezřetnosti a předvídavosti, hlavně v souvislosti s větším nárůstem motocyklistů na silnicích a také v souvislosti s blížícími se dvěma čtvrtečními květnovými svátky, kdy si spousta řidičů prodlouží víkend a vyrazí s rodinami na výlety.

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz
22. dubna 2014
 

vytisknout  e-mailem