Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky SPEED MARATHONU

LITOMĚŘICKO – Zaostřeno na rychlost… 

V pátek 21. dubna 2023 proběhla také v litoměřickém okrese celorepubliková dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na kontrolu dodržování nejvyšší povolené rychlosti vozidel.
Celoevropská dopravně bezpečnostní akce s názvem SPEED MARATHON, kterou pořádá organizace ROADPOL, probíhá již osmým rokem. Akce je zaměřena na dodržování stanovených rychlostních limitů, a to v obci i mimo obec. Měření rychlosti probíhá v rizikových lokalitách, které vytipovala Policie ČR na základě dopravně bezpečnostních analýz, a také na místech, která navrhovala široká veřejnost.

Během konání akce policisté zkontrolovali několik desítek vozidel a zjistili 36 dopravních přestupků. Celková výše pokut vystoupala na 23 500 korun.

Vzhledem k tomu, že tato akce byla zaměřena na kontrolu rychlosti, tak nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, které policisté řešili v 36 případech. V jednom případě se vozidlo navíc nacházelo v nevyhovujícím technickém stavu.

Nejvyšší překročení rychlosti zaznamenali policisté v obci Písty. Řidič motorového vozidla projížděl 92 kilometrovou rychlostí v místech, kde je stanovena maximálně padesátikilometrová rychlost.
Dalším hříšníkem byl motorkář jedoucí 130 kilometrů v hodině v místě, kde je povolena maximálně „devadesátka“.

Třemi závažnějšími případy (2x rychlost a 1x technický stav) se bude ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

Pozitivním zjištěním je skutečnost, že požití alkoholických nápojů nebylo zjištěno u žádného z kontrolovaných řidičů.

DBADBA

Litoměřice, 24. 4. 2023
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem