Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Výsledky sobotního bezpečnostního opatření

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Dne 28. června 2014 od 8.00 hodin do 20.00 hodin bylo vyhlášeno bezpečnostní opatření s názvem FOTBAL. 

Policisté územního odboru  v rámci tohoto opatření  zajišťovali veřejný pořádek  zejména v bezprostřední blízkosti fotbalového hřiště v Čelákovicích, kde se konal fotbalový turnaj  O pohár starosty města Čelákovice – Ministerský pohár 2014. Turnaje se účastnila ligová družstva FK Dukla Praha, 1. FK Příbram, SK Slavia Praha a ŠK Slovan Bratislava. Hostem, který zároveň předal pohár vítězi, byl ministr školství a tělovýchovy, Marcel Chládek.


Policejní hlídky ve spolupráci s Městskou policií Čelákovice se v začátku opatření zaměřily zejména na bezpečnost a plynulost silničního provozu na příjezdových komunikacích do obce. Některé  hlídky vykonávaly svou činnost v prostoru vlakového nádraží a zastávek ČD, neboť jsme předpokládali, že by zde přijíždějící fanoušci mohli narušit veřejný pořádek.


Následně se policisté  přesunuli do blízkosti stadionu a kontrolovali, zda zde nedochází k diváckému násilí případně k narušení  veřejného  pořádku. Samozřejmě zde kromě uniformovaných policistů nechyběli ani kriminalisté, kteří vše monitorovali.


V rámci akce jsme zkontrolovali  třiasedmdesát osob  a šestapadesát  vozidel.  Čtyřiatřicet řidičů se dopustilo přestupků a namístě dostalo v blokovém řízení pokutu v celkové výši 16 900,- Kč.


Dva řidiči se dopustili přestupku, který  bude předán k vyřízení příslušnému správnímu orgánu.Hrozí jim pokuta ve výši od 25 000,-Kč do 50 000,- Kč a zákaz řízení na dobu od 1 do 2 let.
 

Dvaatřicetiletý řidič, kterého kontrolovali policisté krátce po 16. hodině,  se podrobil orientační zkoušce na přítomnost drog. Ta byla pozitivní. Odmítl však lékařské vyšetření spojené s odběrem krve a moči. Policisté muži zakázali další jízdu. Již po hodině ho však  jiná hlídka kontrolovala znovu, se stejným výsledkem.
Jedenačtyřicetiletého řidiče, kterého kontrolovala v poledne hlídka v obci Úvaly, předložil  všechny doklady kromě řidičského oprávnění. Policisté následnou lustrací v příslušných systémech zjistili, že má platnou blokaci řidičského oprávnění.

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková  mluvčí
P ČR Praha venkov - VÝCHOD

 

vytisknout  e-mailem