Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Výsledky kontrol v dopravě s mezinárodní organizací „TISPOL“

KRAJ – Dopravní policisté se zaměřili převážně na kontrolu nákladní dopravy. 

Plánovaná celoevropská dopravně bezpečnostní akce, která probíhala ve dnech 21. a 22. února 2019, byla zaměřená na důkladnou kontrolu vozidel nákladní, případně i osobní dopravy. Jednalo se hlavně o kontroly dodržování doby řízení či odpočinku, bezpečnostní přestávky nebo manipulaci s kontrolními zařízeními (tachografem) a paměťovými kartami řidičů. Dále se kontrolní činnost policistů zaměřila na přepravu nebezpečných věcí podle dohody ADR, kontrolu technického stavu, správné zabezpečení a upevnění nákladu nebo také na hmotnost a rozměr vozidel. Vedle kontrol v dopravě se pozornost zaměřila i na pátrání po osobách, věcech, odcizených vozidlech, problematiku ilegální migrace a převážení drog.

Do akce bylo zapojeno 82 dopravních policistů z celého Středočeského kraje, kteří hlídkovali přibližně na 35 předem vytipovaných kontrolních místech.
 
Dopravní policisté celkem zkontrolovali 513 vozidel a zjistili 110 dopravních přestupků. Jednalo se převážně o 12 případů porušení rychlosti, 44 vozidel mělo nevyhovující technický stav a 17 řidičů nedodrželo bezpečnostní přestávky a doby jízdy. Dále bylo u dvou řidičů zjištěno, že před jízdou požili alkoholické nápoje. Policisté při jedné z kontrol odhalili osobu, která byla v celostátním pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách.
 
Protože je bezpečnost a plynulost silničního provozu prioritou nejen středočeské policie, budou se akce v podobném duchu opakovat i v budoucnosti.

 
nprap. Bc. Lucie Kostečková
tisková mluvčí P ČR
26. února 2019

vytisknout  e-mailem