Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravních akcí

LITOMĚŘICKO – Proběhly v pátek a sobotu… 

V pátek 8. prosince 2023 proběhla také na Litoměřicku celorepubliková dopravně bezpečnostní akce.
Policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, neopominuli kontrolu technického stavu vozidel, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou. Akce pak byla více zaměřena na dodržování stanovených rychlostních limitů.
Policisté během akce zkontrolovali 41 vozidel a zjistili 13 dopravních přestupků. Na místě byly uloženy blokové pokuty v celkové výši 5 500 korun. Závažnějším jednáním jednoho řidiče se bude dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad.
Při kontrolách bylo zjištěno 10 řidičů, kteří nerespektovali rychlostní limity, jedna osoba nepoužila během jízdy bezpečnostní pásy a 3 vozidla se nacházela v nevyhovujícím technickém stavu.

Následující den 9. prosince proběhla v litoměřickém okrese krajská dopravně bezpečnostní akce, která byla více zaměřena kontrolu zákonem stanovené povinnosti jako zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek před jízdou a během ní, přičemž nebylo opominuto ani dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou.
Policisté zkontrolovali více než dvě desítky řidičů a pochybení bylo zjištěno ve dvou případech. V jednom případě to byl pozitivní orientační test na návykové látky a ve druhém nevyhovující technický stav kontrolovaného vozidla. Dále byl během kontrol zjištěn jeden pachatel trestné činnosti, který usedl za volant vozidla i přes několik platných zákazů řízení všech motorových vozidel.

Obdobné akce budou probíhat i v následujících dnech.

11. prosince 2023
nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem