Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravních akcí

TEPLICKO - O prázdninách se policisté více zaměřují na kontroly všech účastníků silničního provozu. 

     V souvislosti se začátkem letních prázdnin, kdy dochází k zintenzivnění provozu na pozemních komunikacích a zároveň k zvýšenému pohybu chodců a cyklistů na silnicích, se tepličtí policisté zapojili do celorepublikového opatření, které spočívalo ve zvýšeném dohledu na bezpečnost silničního provozu v rizikových místech. Dopravně bezpečnostní akce jsou zaměřené na dodržování pravidel silničního provozu, především pak na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní a také na kontrolu technického stavu vozidel. Policisté se mimo řidičů motorových vozidel zaměřují také na chování chodců a cyklistů, kteří jsou v případě dopravní nehody zvlášť ohroženou skupinou.

     Minulý týden během čtvrtka a pátku zkontrolovali dopravní policisté v rámci bezpečnostních akcí na Teplicku 85 vozidel a zjistili 44 případů porušení zákona. Osm řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost, čtrnáct osob nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem, sedm vozidel mělo nevyhovující technický stav a čtyři řidiči u sebe neměli předepsané doklady. Celkem policisté přestupcům udělili 39 blokových pokut v celkové výši 14 400 korun, pět přestupků bylo oznámeno k vyřízení ve správním řízení na příslušný úřad.

     V sobotu 6. července se pak policisté více zaměřili na cyklisty, kontrolovaní lidé na tomto dopravním prostředku měli vše v pořádku. Naopak osm ze zastavených řidičů motorových vozidel porušilo platnou legislativu, nejčastěji nebyli lidé v autech připoutáni bezpečnostními pásy, během víkendové dopravně bezpečnostní akce policisté uložili osm blokových pokut v celkové výši 2 600 korun.

Teplice 8. července 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem