Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravní akce na Ústecku

ÚSTÍ NAD LABEM - Policisté se na začátku prázdnin, v rámci několika dopravních akcí, zaměřili na motoristy. 

Ústečtí policisté v souvislosti se silničním provozem kromě běžného výkonu služby realizují v průběhu roku zvýšený dohled a rovněž nespočet dopravně bezpečnostních či preventivních akcí. Jedna z nich proběhla v i munulém týdnu, tedy na počátku letních prázdnin. Policisté se zaměřili na kontrolu dodržování stanovené rychlosti, dodržování zákazu držení při jízdě v ruce nebo jiným způsobem telefonní přístroj nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, technický stav vozidel a ostatní dopravní pravidla a předpisy.

Policisté zkontrolovali 88 vozidel a zjistili celkem 31 dopravních přestupků. Řidičům bylo za tyto přestupky uloženo 30 blokových pokut ve výši 15 000 korun. Správním orgánům obcí byl oznámen 1 závažnější přestupek..

Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, které policisté řešili ve 22 případech. Nepoužití bezpečnostních pásů pokutovali policisté ve 4 případech a nepoužití zádržného systému policisté nezjistili žádné. Jedno vozidlo bylo v nevyhovujícím technickém stavu. Požití alkoholických nápojů řidiči policisté neřešili ani v jednom případě. 

Pro řidiče a další účastníky silničního provozu je samozřejmé dodržování pravidel silničního provozu. Při cestách je ale potřeba dozajista dávky obezřetnosti, ohleduplnosti a opatrnosti. Uvedené platí dvojnásob v některých obdobích roku – například nyní, kdy školáci mají volno a lidé vyráží na dovolenou. Lze tedy předpokládat vyšší pohyb dětí v silničním provozu, ať již jako cyklisté či chodci. Je nutné jim věnovat zvýšenou pozornost. A cyklistů bude o letních prázdninách na silnicích určitě také přibývat, rovněž motocyklistů. Dále, řidiči, kteří pojedou na dovolenou auty, zřejmě nebudou místa, kterými budou projíždět či v nich pobývat, ani z hlediska dopravního znát. Buďte tedy vzájemně tolerantní a ohleduplní. V neposlední řadě je potřeba počítat se zvýšenou zátěží a tedy vlivem na pozornost a reakce řidičů kvůli letním teplotám.

Ústí nad Labem 11. července 2022
por. Veronika Hyšplerová
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem