Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výsledky dopravní akce Adrenalin

Jihočeský kraj - V poklidnou neděli zastavili policisté 250 řidičů. 

V neděli 12. září 2021 se dopravní policisté v rámci Jihočeského kraje zaměřili na řidiče jedoucí na silnicích všech typů, kteří nedodržují předepsané rychlostní limity. V souvislosti s nepříznivým vývojem dopravních nehod strážci pořádku v rámci vyhlášené dopravně bezpečnostní akce Adrenalin monitorovali řidiče jednostopých i dvoustopých vozidel.

Více jak třicet policistů za několik hodin zastavilo 250 vozidel, kdy zjistili 88 přestupků. Přesná polovina z nich překročila nejvyšší povolenou rychlost v jízdě – 44. U dvou řidičů zjistili požití alkoholu.

Tři řidiči nebo spolucestující se před jízdou nepřipoutali bezpečnostním pásem, u osmi vozidel byl nevyhovující technický stav. Dva řidiči u sebe neměli řidičský průkaz a pojištění odpovědnosti – zelenou kartu k vozidlu, které řídili.

Se zvýšeným poprázdninovým provozem mohou vznikat i různé krizové situace. Snažme se jim vyhnout, tím že nepojedeme na poslední chvíli, ve stresu, agresivní jízdou a s cílem, abychom se do svých domovů vrátili v pořádku a bez újmy na zdraví a majetku.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

14. září 2021

vytisknout  e-mailem