Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravní akce

LITOMĚŘICKO – Policisté se více věnovali chodcům i cyklistům. 

Ve středu 23. srpna 2023 probíhala na Litoměřicku krajská dopravně bezpečnostní akce. Dopravní policisté kontrolovali zejména chodce a cyklisty a dodržování pravidel těmito účastníky silničního provozu.
Pátrali také po hledaných osobách a vozidlech. Mimoto kontrolovali i dodržování stanovených rychlostních limitů, technického stavu vozidel anebo používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů.

Hlídky provedly celkem 64 kontrol a zjistily 8 přestupků. Šest přestupků pak bylo oznámeno k projednání správnímu orgánu.
Na místě řešili jeden přestupek chodce, který nerespektoval signalizační zařízení na železničním přejezdu. Kontroly cyklistů pak dopadly vesměs na „jedničku“ a drobné nedostatky byly řešeny domluvou.
Dále se jedno z kontrolovaných vozidel nacházelo v nevyhovujícím technickém stavu, řešen byl i řidič, který řídil vozidlo bez přední registrační značky.
Během dopravní akce se policisté zabývali také přečinem maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť řidič kontrolovaný v litoměřické ulici Na Valech usedl za volant vozidla i přes vyslovený platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Obdobné akce budou probíhat i v následujících dnech.

Dne 24. srpna 2023
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem