Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravní akce

TEPLICKO - Řidička měla v dechu přes 3,6 promile alkoholu. 

     Včera se tepličtí dopravní policisté v rámci dopravně bezpečnostní akce zaměřili způsob jízdy řidičů motorových vozidel, zvláště pak na předjíždění ostatních účastníků silničního provozu.

     Během akce zkontrolovali 29 vozidel a zjistili 14 případů porušení platných předpisů. Dvě osoby nebyly za jízdy připoutány bezpečnostními pásy a u pěti vozidel byly zjištěny závady na technickém stavu. Celkem policisté přestupcům udělili blokové pokuty v celkové výši 4 800 korun, dvěma případy se bude ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

     V rámci dopravní akce byla zadržena žena podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Na silnici v Košťanech si svědek povšiml nebezpečné jízdy auta, které jelo před ním, jehož řidička kličkovala ze strany na stranu a vjížděla do protisměru. Z obavy, aby nezavinila nehodu, se muž rozhodl ji zastavit, auto předjel, přitom si povšiml, že žena za volantem něco popíjí z lahve. Zastavil před jejím vozidlem a donutil ji tak k zastavení, když se jí šel zeptat, co se s ní děje, hned uviděl, že je silně podnapilá a proto společně se svou spolujezdkyní zavolali policisty. Ti ženě naměřili přes 3,6 promile alkoholu v dechu, na místě přišla o řidičský průkaz. Pokud případ skončí u soudu, hrozí ženě až roční trest odnětí svobody. Díky dvojici, která nezodpovědnou řidičku zastavila, se možná předešlo nehodě, která mohla mít vzhledem k její silné podnapilosti fatální následky.

Teplice 22. listopadu 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem