Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravní akce

LITOMĚŘICKO – Řidiči nákladních vozidel nedodržují bezpečnostní přestávky. 

Na konci uplynulého týdne se také litoměřičtí policisté zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce TISPOL zaměřené na kontrolu autobusové a nákladní přepravy. Dopravní policisté kontrolovali, zda řidiči vozidel hromadné přepravy osob a nákladních vozidel dodržují všechny povinnosti, které jim ukládá platná legislativa.

Kontrola byla zaměřena především na dodržování dohody AETR, která předepisuje například profesní způsobilost řidičů, maximální dobu řízení, délku a četnost povinných přestávek, nebo dodržování předepsané doby odpočinku a dohody ADR, která upravuje podmínky přepravy nebezpečných věcí a předmětů, pro jejichž vlastnosti (hořlavost, žíravost, výbušnost a další) může být jejich přepravou ohrožena bezpečnost osob, majetku a životního prostředí.

Během akce policisté zkontrolovali 14 nákladních vozidel a odhalili sedm prohřešků. Šest přestupků bylo vyřešeno na místě uložením pokuty v příkazním řízení a jeden přestupek bude předán do správního řízení.

Celkem 5 řidičů nedodržovalo bezpečnostní přestávky doby odpočinku a řízení a ve dvou případech policisté zjistili také nesprávné používání tachografu a přepínání režimu práce. Nedostatky v dokumentech řidiče zjistili v jednom případě.

Závažnějším jednáním jednoho z řidičů (nesprávné použití tachografu a nedodržení bezpečnostních přestávek) se bude ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

Pozitivním zjištěním je skutečnost, že požití alkoholických nápojů nebylo zjištěno u žádného z kontrolovaných řidičů.

Litoměřice, 25. 2. 2019, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 207
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem