Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravní akce

LITOMĚŘICKO – Rychlostní limity řidiči nedodržují… 

V pátek 10. a v pondělí 13. února 2023 probíhaly v litoměřickém okrese další z únorových dopravních akcí. Tentokrát se jednalo o celorepublikové dopravně bezpečnostní akce zaměřené na dodržování pravidel silničního provozu. Policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, neopominuli kontrolu technického stavu vozidel, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou. Akce pak byly více zaměřeny na dodržování stanovených rychlostních limitů.

Policisté během akcí zkontrolovali několik desítek vozidel a zjistili 44 dopravních přestupků. Na místě byly uloženy blokové pokuty v celkové výši 32 700 korun.
Při kontrolách bylo zjištěno 34 řidičů, kteří překročili nejvyšší povolenou rychlost, kontrolována byla 3 vozidla, která se nacházela v nevyhovujícím technickém stavu a tři přestupci, kteří nebyli během jízdy připoutáni bezpečnostními pásy. Řidiči, kteří se plně nevěnovali řízení a drželi během jízdy v ruce hovorové zařízení, byli zjištěni ve dvou případech.
Jeden z kontrolovaných řidičů měl pozitivní výsledek testu na drogy na látky amfetamin/metamfetamin.

Závažnějším jednáním sedmi řidičů, kdy se jednalo rovněž o rychlost a nevyhovující technický stav, se bude dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

Obdobné akce budou probíhat i v příštích dnech.

14. února 2023
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem