Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravní akce

LITOMĚŘICKO – Policisté kontrolovali, zda se řidiči věnují řízení. 

Během víkendu probíhala také v litoměřickém okrese krajská dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu. Policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, neopominuli kontrolu technického stavu vozidel, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou. Akce pak byla více zaměřena na věnování se řízení, které má velký vliv na reakční dobu řidiče při kolizní situaci a je jednou z nejčastějších příčin dopravních nehod.

V průběhu akce policisté zastavili a zkontrolovali 109 motorových vozidel a zaevidovali 18 přestupků. Řidičům byly uloženy pokuty v celkové hodnotě 6 100 korun.

Při kontrolách byla zjištěna 3 vozidla nacházející se v nevyhovujícím technickém stavu, dva řidiči, kteří se plně nevěnovali řízení a během jízdy drželi v ruce hovorové zařízení a jeden přestupce, který nebyl během jízdy připoután bezpečnostními pásy

Závažnějším jednáním dvanácti řidičů se bude dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad. Mimo jiné se u jednoho řidiče jednalo o pozitivní test na návykové látky (metamfetamin) a u dalšího z řidičů to byla jízda bez řidičského oprávnění, kdy tato osoba usedla za volant motorového vozidla a vydala se na silnici, ač nikdy nevlastnila „řidičák“.

Obdobné akce budou probíhat i v následujících dnech.

17. dubna 2023
nprap. Pavla Kofrová
KŔP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem