Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravní akce

LITOMĚŘICKO – V pátek a v sobotu probíhaly kontroly. 

Také v litoměřickém okrese proběhla během tohoto víkendu celorepubliková dopravně bezpečnostní akce TISPOL zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu, především pak na dodržování nejvyšší povolené rychlosti. Policisté se také více zaměřili na bezpečnost řidičů a přepravovaných osob a na to zda neopomínají na poutání bezpečnostními pásy.

Organizace TISPOL (European Transport Police Network) představuje síť evropských dopravních policií. Založena je na předávání zkušeností a informací, sdružuje policejní sbory v oblasti dopravní problematiky. Hlavním cílem je realizace dopravně bezpečnostních akcí napříč Evropou se zaměřením na konkrétní problematiku, jako je alkohol a drogy, rychlost či nákladní a autobusová doprava.

Policisté zkontrolovali 61 vozidel a zjistili 53 případů porušení zákona. Výše pokut vystoupala na 19 700 korun.

Devětadvacet hříšníků bylo pokutováno za překročení nejvyšší povolené rychlosti, dvanáct vozidel se nacházelo v nevyhovujícím technickém stavu, dvě osoby nebyly během jízdy připoutány bezpečnostními pásy, dva řidiči drželi během jízdy v ruce hovorové zařízení, pokutu zaplatili také dva chodci, kteří se pohybovali v místech, kde jim to zakazuje zákon. Sítem kontrol rovněž neprošel řidič, který usedl za volant vozidla přes platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Jeden z kontrolovaných řidičů měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol a dva dokonce pozitivní test  na omamné a psychotropní látky. V ostatních případech se jednalo např. o chybějící doklady či jiné porušení zákona.

V osmi případech byla věc postoupena k dořešení příslušnému správnímu orgánu. 

Litoměřice, 2. 9. 2019, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem