Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravní akce

LITOMĚŘICKO – Někteří kontrolovaní řidiči sešlápli pedál plynu o trochu víc… 

V pátek 28. dubna 2023 probíhala v litoměřickém okrese poslední z dubnových dopravních akcí. Tentokrát se jednalo o celorepublikovou bezpečnostní akci zaměřenou na dodržování pravidel silničního provozu. Policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, neopominuli kontrolu technického stavu vozidel, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou. Akce pak byla více zaměřena na dodržování stanovených rychlostních limitů.

Policisté během akce zkontrolovali několik desítek vozidel a zjistili 17 dopravních přestupků. Na místě byly uloženy blokové pokuty v celkové výši 10 000 korun.
U 14 řidičů šlo o stejné přestupkové jednání, kterým bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti. Jedno vozidlo se nacházelo v nevyhovujícím technickém stavu a jeden řidič nepředložil doklad o pojištění odpovědnosti.

Kontroly probíhaly v rámci celého okresu.
Závažnějším jednáním jednoho z řidičů, kdy se jednalo rovněž o rychlost, se bude dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

Obdobné akce budou probíhat i v příštích dnech.

2. května 2023
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

DBADBA

vytisknout  e-mailem