Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výsledky dopravní akce

Jihočeský kraj - V předvelikonočním a velikonočním čase řešili dopravní policisté 60 nehod. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Od středy minulého týdne do konce velikonočního pondělí se jihočeští policisté zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce X, pod názvem „Velikonoce“. Cílem této akce bylo snížení dopravní nehodovosti v důsledku nedodržování nejvyšší povolené rychlosti v jízdě a zákazu požívání alkoholických nápojů řidiči motorových vozidel před a při jízdě.
 
Za 6 dnů se do akce zapojilo bezmála 290 policistů, především z řad pořádkové a dopravní policie. Zkontrolovali více jak 2 030 motorových vozidel, kdy jedna třetina z nich měla dopravní problém. 188 řidičů porušilo nejvyšší povolenou rychlost jízdy, u 19 řidičů policisté zjistili požití alkoholu nebo psychotropní látky. 71 osob se nepřipoutalo bezpečnostními pásy, u 74 motorových vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav.
Během uvedené doby došlo na pozemních komunikacích k 60 dopravním nehodám, kdy jedna osoba zemřela – viz odkaz http://www.policie.cz/clanek/tragicka-nehoda-u-lhenic.aspx , 5 osob se zranilo těžce a 22 osob se zranilo lehce.
 
Policisté budou s dopravními akcemi a preventivními přednáškami mezi veřejnost pokračovat i nadále, neboť to je jedna z cest, jak snížit dopravní nehodovost s těžkými následky.
 
por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz
7. dubna 2015

vytisknout  e-mailem