Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výsledky dopravně bezpečnostní akce "Začátek prázdnin"

Jihočeský kraj - Policisté odhalili během středy 6. července více než 200 přestupků. 

Jihočeští policisté se v těchto dnech zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce s názvem "Začátek prázdnin". Tato akce byla vyhlášena na 30. června, 1. a 6. července. Právě začátek prázdnin bývá spojený se zvýšeným provozem na pozemních komunikacích a i v minulých letech zazamenali policisté zvýšený počet dopravních nehod právě v tomto období. Policisté se tak věnovali především kontrole řidičů na frekventovaných silnicích, v turisticky významných lokalitách a to v obcích i mimo ně.

Ve středu 6. července bylo do akce zapojeno bezmála 130 policistů dopravní a pořádkové policie, kteří zkontrolovali téměř 1 000 vozidel. Zjistili celkem 220 přestupků, z nichž většinu vyřídili uložením blokové pokuty. Pouze 14 přestupků oznámili policisté příslušnému správnímu orgánu. V 62 případech jeli řidiči příliš rychle. Celkem 21 osob cestujících ve vozidlech nebylo připoutáno bezpečnostním pásem. Sedm řidičů drželo za jízdy v ruce telefon. Dva řidiči řídili pod vlivem alkoholu a čtyři pod vlivem jiných návykových látek. Ve dvou případech zjistili policisté přestupek na železničním přejezdu. Jednou spáchal přestupek také chodec a ve třech případech cyklista. Celkem 38 vozidel mělo nevyhovující technický stav. Osm vozidel nemělo při jízdě po dálnici dálniční známku. 

Policisté upozorňují řidiče na zvýšený provoz a nabádají k opatrnosti. Především na dlouhých cestách nepřeceňujte své síly a dělejte bezpečnostní přestávky.

por. Ing. Štěpánka Schwarzová, krpc.pio@pcr.cz

8. července 2022

vytisknout  e-mailem