Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravně bezpečnostní akce

LOUNSKO – Policisté se zaměřili na kontrolu řidičů. 

V minulém týdnu se lounští dopravní policisté zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce zaměřené především na kontrolu dodržování povinností řidičů.

Policisty bylo možné potkat na různých stanovištích v celém lounském okrese. Policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, neopominuli kontrolu technického stavu vozidel, používání zádržných systémů a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou.

Nejčastější pochybení, a to nevyhovující technický stav u motorových vozidel, bylo zjištěno u patnácti řidičů. V jednom případě řidič při jízdě nepoužil bezpečnostní pás a ve druhém případě nebylo dokonce připoutané dítě. V pěti případech při kontrole řidiči nepředložili doklad o pojištění odpovědnosti, čtyřikrát řidiči nepředložili řidičský průkaz.

Z celkového počtu třiatřiceti zjištěných přestupků byli všichni přestupci řešeni příkazem na místě udělením blokových pokut v celkové výši 9 100 korun. Kontrolou bylo zjištěno, že dva řidiči před jízdou požili alkoholický nápoj.

29. června 2022
prap. Mgr. Kamil Marek
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem