Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravně bezpečnostní akce

ÚSTECKÝ KRAJ - I o státní svátek pokračovala celorepubliková akce. 

I o státní svátek dne 6. července probíhaly na území celé České republiky dopravní akce, které by měly přispět ke zvýšení bezpečnosti intenzivnějšího prázdninového silničního provozu. Policisté kontrolovali, zda řidiči motorových vozidel dodržují všechny povinnosti, které jim ukládá platná legislativa. Zaměřili se také na chování chodců a cyklistů, kteří jsou v případě dopravních nehod zvlášť ohroženou skupinou.

Dopravní akce se za Ústecký kraj zúčastnilo 84 policistů, kteří během jednoho dne zkontrolovali 653 vozidel a zjistili 219 případů porušení zákona.  Celkem policisté přestupcům udělili 205 blokových pokut v celkové výši 139 900 korun.

Sto řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost, 22 osob nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem, 6 řidičů nepoužilo bezpečnostní sedačku pro dětského pasažéra a 27 vozidel se nacházelo v nevyhovujícím technickém stavu. V 15 ti případech jelo vozidlo po dálnici bez dálniční známky. Ve 4 případech řidiči nepředložili doklad o pojištění odpovědnosti a jeden řidič měl pozitivní dechovou zkouškou na přítomnost alkoholu. V pěti případech řidič držel během jízdy hovorové zařízení. Přestupku se dopustil také jeden cyklista.


7. července 2022
por.Bc.Ilona Gazdošová
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem