Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravně bezpečnostní akce

LOUNSKO – Policisté se zaměřili na kontrolu řidičů. 

V minulém týdnu se lounští dopravní policisté zapojili do dopravně bezpečnostní akce zaměřené především na kontrolu dodržování povinností řidičů.

Policisty bylo možné potkat na různých stanovištích v celém lounském okrese. Policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, neopominuli kontrolu technického stavu vozidel, používání zádržných systémů a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou.

Nejčastější pochybení, a to nedodržování předepsané rychlosti, bylo zjištěno u osmi řidičů. Nevyhovující technický stav u dopravních prostředků, bylo zjištěno u sedmi řidičů. Ve dvou případech řidiči nepředložili řidičský průkaz.

Z celkového počtu dvaadvaceti zjištěných přestupků bylo patnáct přestupců řešeno příkazem na místě udělením blokových pokut v celkové výši 7 200 korun. Sedm případů porušení zákona policisté oznámili k projednání ve správním řízení na příslušný úřad. Kontrolou bylo zjištěno, že pět řidičů před jízdou požilo alkoholický nápoj.

5. září 2022
por. Mgr. Kamil Marek
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem