Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravně bezpečnostní akce

LOUNSKO – Dopravní policisté se zaměřili na BESIP 

Lounští dopravní policisté se tuto sobotu zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce zaměřené na kontrolu řidičů, především pak na dodržování předepsané rychlosti. Cílem takových akcí je snížení nehodových statistik a zlepšení dopravní kázně. Policisty bylo možné potkat na různých stanovištích v celém lounském okrese.

Policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, neopominuli kontrolu technického stavu vozidel a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou.

Nejčastější pochybení, a to opět nedodržování předepsané rychlosti, bylo zjištěno u pětatřiceti řidičů. Dále policisté řešili jednoho řidiče, který řídil motorku bez příslušného řidičského oprávnění. Mimo jiné řešili řidiče za přestupek spočívajícím v nerozsvícení světel v situaci, kdy to zákon stanovuje. Policisté zaznamenali také tři případy nepřipoutaných řidičů a tři případy, ve kterém měly dopravní prostředky nevyhovující technický stav.

Za zmínku stojí, že policisté přistihli 30 letou řidičku vozidla Škoda KODIAQ, která jela 135 km/h na úseku s maximální povolenou rychlostí 80 km/h. Její jednání nebylo možné vyřešit na místě, a proto bylo oznámeno policisty na místně příslušný úřad.

Z celkového počtu 44 zjištěných přestupků bylo 40 přestupců řešeno příkazem na místě udělením blokových pokut v celkové výši 62 800 korun. Zbývající čtyři případy porušení zákona policisté oznámili k projednání ve správním řízení na příslušný úřad.

Na závěr opět pozitivním výsledkem je, že během této akce u žádného z řidičů nebyl zjištěn alkohol ani jiné návykové látky.

28. února 2024
nprap. Jakub Mareš
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem