Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravně bezpečností akce z Děčínska

DĚČÍN - Desítky řidičů doplatily na své přešlapy v dopravě. 

V závěru letošního června a začátkem července se děčínští dopravní policisté zapojili do krajských a celorepublikových dopravních akcí, zaměřených na dodržování stanovených rychlostí a absenci alkoholu u řidičů, kteří sedají za volant.

Poslední dva červnové dny letošního roku se policisté na děčínských silnicích zaměřili především na chování řidičů a chodců v blízkosti škol. Součástí dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v rámci realizovaných akcí se policisté dále zaměřovali i na přestupky, které jsou hlavními příčinami dopravních nehod, na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a v případě podezření i jiných návykových látek řidiči vozidel. V průběhu trvání dopravně bezpečnostních akcí zkontrolovali 233 motorových vozidel, z toho 61 jejich řidičů překročilo zákonný rámec a dopustilo se dopravního přestupku. Pět přestupků bylo oznámeno správnímu orgánu k dalšímu projednání, šestapadesát z nich bylo řešeno v blokovém řízení. Dvakrát bylo odhaleno požití alkoholických nápojů. Jedenkrát se objevil přestupek související s opomenutím použití bezpečnostních pásů. Zbývajících pět se týkalo špatného technického stavu vozidla a jeden jízdy bez řidičského průkazu. Sedmačtyřicetkrát policisté vyzvali řidiče a řidičky zastavených vozidel k uhrazení pokuty za nepřiměřenou rychlost. Do státní kasy putovalo celkově 34.300,- Kč.

Následující čtvrtý červencový den letošního roku pak dopravní policisté kontrolovali řidiče a řidičky v souvislosti s dodržováním pravidel silničního provozu u řidičů motorových vozidel (dodržování stanovené rychlosti, používání bezpečnostních pásů, zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, technický stav motorových vozidel atd.). Do celodenní akce bylo zapojeno sedmadvacet policistů, kteří na silnici zkontrolovali v průběhu jejího trvání celkem 216 motorových vozidel. Ani jeden z kontrolovaných řidičů a řidiček nebyl pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky. V deseti případech řidiče opět potrápila nepřiměřená rychlost, za kterou dohromady zaplatili na pokutách celkem 6.500,- Kč. Dvanáct řidičů se zodpovídalo z nevyhovujícího technického stavu vozidla a jedna osoba za volantem postrádala řidičské oprávnění. Jeden řidič řídil bez užití bezpečnostního pásu. Celkem do státní kasy tato akce přinesla 14.500,- Kč.

Dopravně bezpečnostní akce probíhali v jižní i severní části okresu a řidiči se s policisty mohli potkat např. v Jánské, Dobrné, Horních Habarticích, Verneřicích atd.

Děčín 11. července 2018

nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail: krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem