Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravní akce "PRÁZDNINY"

ÚSTÍ NAD LABEM - Prázdniny se chýlí ke svému konci a s tím je spojený i zvýšený provoz na našich komunikacích. 

Jako každoročně proběhla celorepubliková dopravně bezpečnostní akce v souvislosti s koncem letních prázdnin a v návaznosti na začátek školního roku. Konec prázdnin se v dopravě projevuje zejména podstatně vyšší hustotou silničního provozu, čímž stoupá pravděpodobnost vzniku dopravních nehod. 

Akce byla zaměřená na kontrolu dodržování stanovených rychlostních limitů, způsobu jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, obzvláště při přepravě dětí, zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči vozidel před a během jízdy, telefonování za jízdy, technického stavu motorových vozidel, dokladů předepsaných pro řízení motorových vozidel a dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona o silničním provozu.

Policisté na Ústecku během akce zkontrolovali 190 vozidel, kdy 42 řidičů  porušilo platné předpisy. V 18 případech řidiči překročili povolenou rychlost, v 7 případech nepoužili bezpečnostní pásy a ve 2 případech se jednalo o nevyhovující technický stav vozidla.

Cílem těchto akcí není pouze represivní rovina, ale chceme zejména působit preventivně v oblasti bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích tak, aby došlo ke snížení počtu dopravních nehod, a tím nejen ke zvýšení bezpečnosti, ale i plynulosti na pozemních komunikacích.

Buďte na svých cestách opatrní, ať se vždy bezpečně vrátíte do svých domovů.

Ústí nad Labem 31. srpna 2020
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem