Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výsledky DBA VELIKONOCE

Jihočeský kraj - Ačkoli byla akce předem avízovaná, přesto několik řidičů usedlo za volant pod vlivem návykové látky! 

Jak jste se již z předchozích dnů dozvěděli, probíhala během velikonoční svátků rozsáhlejší dopravně bezpečnostní akce, nesoucí název jarních svátků, která byla především zaměřená na zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu s cílem snížení následků dopravních nehod, ve snaze ovlivnit nekázeň účastníků na pozemních komunikacích v České republice. Akce započala již ve čtvrtek 6. dubna 2023 a „běžela“ až do pondělní noci.

V Jihočeském kraji se akce zapojilo více jak 280 strážců zákona z řad pořádkové a dopravní policie, kdy za uvedenou dobu zastavili a zkontrolovali 2 607 motorových a nemotorových vozidel. Přitom zjistili 541 přestupků, kdy většina byla vyřízena příkazem na místě – bloková pokuta.

Nejčastější prohřeškem bylo porušení nejvyšší povolené rychlosti v jízdě – 147 případů, 19 případů požití alkoholu před jízdou či během ní, v 7 případech jsme zjistili požití návykové látky – drog. Řidiči či spolucestující také občas zapomínají na použití bezpečnostním pásů nebo zádržného zařízení – 54 případů a neopomněli jsme ani technický stav motorových vozidel, kdy v 110 případech měl řidič se svým vozem problém.

Během dubna jsou v plánu další akce, které mají za cíl pro všechny účastníky silničního provozu připomenutí zásad bezpečné jízdy a pravidlo šťastného návratu do svých domovů.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

12. dubna 2023

Odkazy do noveho okna

DBA Velikonoce 2023 1.

DBA Velikonoce 2023 1. 

Detailní náhled

DBA Velikonoce 2023 2.

DBA Velikonoce 2023 2. 

Detailní náhled

DBA Velikonoce 2023 3.

DBA Velikonoce 2023 3. 

Detailní náhled

DBA Velikonoce 2023 4.

DBA Velikonoce 2023 4. 

Detailní náhled

DBA Velikonoce 2023 5.

DBA Velikonoce 2023 5. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem