Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výsledky DBA Rychlost

Jihočeský kraj - Dopravní policisté měřili rychlost na komunikacích. 

V uplynulém týdnu proběhla na území Jihočeského kraje dopravně bezpečnostní akce, pod názvem Rychlost. Cílem této akce bylo zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu s cílem snížení následků dopravních nehod v důsledku nedodržování ustanovení zákona o nejvyšší dovolené rychlosti jízdy v obcích a mimo ně.

Do akce se zapojilo více jak šest desítek dopravních policistů, jejichž vozidla jsou vybavena rychloměrem. Během stanovených dvou dnů zastavili a zkontrolovali bezmála 500 motorových vozidel, kdy u 255 řidičů zjistili přestupky v dopravě. Ve 180 případech se jednalo o porušení sledovaného přestupku. Ve 2 případech požili řidiči návykové látky. V 10 případech se buď řidiči nebo spolucestující nepřipoutali bezpečnostním pásem, ve 3 případech telefonovali za jízdy. Nemůžeme opomenout ani nevyhovující technický stav a to v 8 případech.

Například na silnici I/23 úseku mezi Jindřichovým Hradcem a Veselím nad Lužnicí několik řidičů jelo rychlostí jízdy k 120 km/h! Jedná se o komunikaci, kde jsou sice dlouhé rovinky, ale mnoho lesních úseků, kde lze předpokládat pohyb lesní zvěře a vyjíždění lesnických i zemědělských vozidel.

Policisté jak z dopravních, tak i pořádkové služby budou v následujících hodinách, dnech a týdnech v obdobných dopravně bezpečnostních akcích pokračovat.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

31. května 2021

Odkazy do noveho okna

DBA Rychlost 1.

DBA Rychlost 1. 

Detailní náhled

DBA Rychlost 2.

DBA Rychlost 2. 

Detailní náhled

DBA Rychlost 3.

DBA Rychlost 3. 

Detailní náhled

DBA Rychlost 4.

DBA Rychlost 4. 

Detailní náhled

DBA Rychlost 5.

DBA Rychlost 5. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem