Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Výsledky DBA ROADSPOL „Rychlost“

KRAJ – Spěchat se nevyplácí.. 

Ve dnech 9. až 13. srpna se 58 policistů Pardubického kraje zapojilo do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce. Cíl byl jasný. Zaměřit se na řidiče, kteří nedodržují povolenou a dovolenou rychlost v obcích i mimo ně.

Policisté ve služebních vozidlech v civilním provedení, vybavenými měřiči rychlosti během uvedených dnů a na předem vytipovaných úsecích zkontrolovali celkem 243 vozidel, kdy u 183 řidičů zjistili přestupky v dopravě. Ve 120 případech se jednalo o nedodržení nejvyšší dovolené rychlosti, kdy 116 řidičů bylo vyřešeno přímo na místě pokutou a 4 přestupky byly oznámeny na příslušný správní úřad. Za tyto přestupky bylo celkem vybráno 110 400,- Kč. Dalšími častými prohřešky bylo nepoužití bezpečnostních pásů a to u 8 řidičů a držení telefonu nebo jiného hovorového nebo záznamového zařízení během jízdy u 7 řidičů.

Nejčastější příčinou dopravních nehod, které mnohdy končí tragicky je nepřiměřená rychlost. To, že spěchat se opravdu nevyplácí se více můžete dozvědět v odkaze: https://www.13minut.cz/

por. Renata Štěpánková
19. srpna 2021

Odkazy do noveho okna

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem