Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky DBA

LITOMĚŘICKO – Řidiči jezdí rychle… 

Také v litoměřickém okrese probíhala ve dnech od 26. října do 2. listopadu 2022 celorepubliková dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu. Dopravně bezpečnostní akce byla zaměřena na kontrolu dodržování pravidel silničního provozu, především pak na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, na kontrolu technického stavu vozidel a na dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou.

Policisté zkontrolovali 111 vozidel a zjistili celkem 60 dopravních přestupků, 49 přestupků vyřešili na místě uložením blokových pokut v celkové výši 35 500 korun.
Závažnějším jednáním 11 řidičů se bude dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, kterého se dpustilo 24 přestupců, 15 vozidel se nacházelo v nevyhovujícím technickém stavu, 5 řidičů drželo v ruce během jízdy hovorové zařízení, ve čtyřech případech nedošlo k použití bezpečnostních pásů během jízdy a tři řidiči nepředložili doklad o zákonném pojištění odpovědnosti za škodu. Ve dvou případech usedli řidiči za volant vozidla posilněni alkoholickými nápoji.


 

3. 11. 2022
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem