Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výsledky DBA

Jihočeský kraj - Dopravní policisté kontrolovali dálniční známky. 

V minulém týdnu proběhla na dvou dálnicích v Jihočeském kraji, celorepubliková dopravně bezpečnostní akce „DÁLNIČNÍ ZNÁMKY“, jejíž cílem bylo zaměření se na řidiče jedoucí po zpoplatněných úsecích, pochopitelně i v rámci pátrání po osobách, věcech a převáženém materiálu.

Od pondělí do pátku se do akce zapojilo více jak dvě desítky dopravních policistů z oddělení silničního dohledu a dálničního oddělení Chotoviny. Za uvedenou dobu zastavili a zkontrolovali 34 motorových vozidel, z nichž se 23 řidičů dopustilo přestupku. 20 řidičů nemělo zaplaceno povinný dálniční poplatek, kdy všichni byli vyřízeni v rámci příkazního řízení. Ve dvou případech byl u vozidel zjištěn nevyhovující technický stav.

Ostatní řidiči byli kontrolování elektronickým zařízením během jízdy.

Většina řidičů jistě zaznamenala, že od nového roku se změnil systém dálničních poplatků, kdy již nelze zakoupit nalepovací viněty a pokud potřebuje řidič použít dálnici v rámci České republiky, musí si ji koupit prostřednictvím e-shopu, v síti vybraných míst (česká pošta nebo některé benzinové čerpací stanici označené logem) a také v samoobslužných kioscích.

Policisté a příslušníci Celní správy kontrolují průjezd na dálnicích prostřednictvím nainstalovaných zařízení v motorových vozidlech, kdy se jim během několika okamžiků na displeji tabletu ukáže, zda má vozidlo, dle registrační značky, uhrazen poplatek.

Proto všem řidičům připomínáme, aby na dálnice bez výše uvedených náležitostí nevjížděli, v případě zjištění přestupku jim hrozí pokuta v příkazním řízení až 5 000 korun.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz 

1. března 2021

Odkazy do noveho okna

Kontrola dálničních známek 1.

Kontrola dálničních známek 1. 

Detailní náhled

Kontrola dálničních známek 2.

Kontrola dálničních známek 2. 

Detailní náhled

Kontrola dálničních známek 3.

Kontrola dálničních známek 3. 

Detailní náhled

Kontrola dálničních známek 4.

Kontrola dálničních známek 4. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem