Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výskyt pumy - doplnění zprávy

J.Hradec – Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc.(Hlasová schránka 974 233 116) 

Policisté a kriminalisté stále žádají veřejnost o informace k pohybu kočkovité šelmy, pravděpodobně americké pumy, která se již několik týdnů pohybuje na okrese Jindřichův Hradec. O tomto víkendu byla šelma spatřena u obce Deštná ve směru na Mostečný  a dále u obce Rosička.  Není samozřejmě vyloučeno, že se může pohybovat i na druhé straně hranice či své teritorium rozšířit.

Kriminalisté  nyní spolupracují s příslušnými institucemi a rovněž se radí s odborníky ze zoologických zahrad jak nejlépe a nejefektivněji postupovat, aby byla puma americká ve volné přírodě odchycena, případně odborníky uspána a převezena k dalšímu chovu. Kriminalisté si opatřili odchytové zařízení a potřebují pomoc široké veřejnosti a také veřejnosti myslivecké.

Aby bylo možné odchytovou klec správně umístit, potřebují co nejvíce informací o pohybu či opakovaném výskytu této šelmy. Je velmi pravděpodobné, že šelma si ve volné přírodě své teritorium teprve hledá.

Policisté přijali již několik informací od občanů k pohybu zvířete, všechny informace kriminalisté prověřují a zpracovávají. Důležité je, aby občané ihned o výskytu šelmy informovali policisty. Dbejte však také na vlastní bezpečnost!

Stále platí žádost policistů o záznamy z fotopastí,  kamer z objektů či místa nalezených otisků tlap nebo kadáverů  pumou ulovené zvěře. Případné stopy budou kriminalisté přímo na místě zajišťovat. Veškeré informace  o aktuálním výskytu pumy americké volejte na tísňovou linku policie 158. Děkujeme Vám za spolupráci.

Odkaz na původní článek: 

 https://www.policie.cz/clanek/varujeme-v-kraji-se-pohybuje-puma.aspx

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

20. června 2019

vytisknout  e-mailem