Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vyskočila z vlaku - Přerov

Žena zapomněla vystoupit z vlaku a při vyskakování se zranila 

Úraz při vyskakování z vlaku
 
Dne 8.6.2009 došlo k pádu 62leté ženy na I. nástupišti v železniční stanici Přerov. Poškozená při rozjezdu vlaku otevřela dveře vagónu, protože na zdejší stanici zapomněla vystoupit. Při vyskakování a pádu z vlaku utrpěla žena zranění lehčího rázu s dobou léčení do 7 dní a byla umístěna v nemocnici Přerov na pozorování.
 
Z bytu v Přerově zmizelo zlato
 
V době od 4.- 8.6.2009 vnikl do přerovského bytu 41letý muž za použití klíčů od bytu, které zde dříve odcizil. Z něho si odnesl 12 zlatých prstenů a jeden náramek ze zlata, vše v celkové hodnotě cca 30 000 Kč. Věci údajně zastavil v zastavárně v Přerově. Uživatelka uvedeného bytu (1976) po vzájemné dohodě s podezřelým (41letým mužem - zlodějeme zlata) v měsíci říjnu 2008 uzavřela u banky smlouvu na poskytnutí úvěru ve výši 176 000 Kč, kdy peníze muži následně po ústní dohodě předala. Slíbil, že bude měsíčně splácet částku 3000 Kč. On sám si nemohl úvěr vyřídit, neboť by mu banka hotovost neposkytla. Do dnešního dne však žádnou splátku neuhradil a ke splácení se následně zavázal i písemně, přesto neplatí. Dne 29.5.2009 mu stejná poškozená půjčila částku ve výši 25 000 Kč s tím, že splatí hotovost do 1.6.2009, což neučinil. Podezřelý tak způsobil svým jednáním celkovou škodu ve výši 231 000 Kč a je podezřelý z trestných činů podvod, krádež a porušování domovní svobody. Další okolnosti případu jsou předmětem šetření.
 
Zmizelo topné dřevo 
 
Začátkem měsíce června neznámý pachatel odcizil 35 m3 volně loženého dřeva v areálu bývalého JZD v obci Podhoří. Jednalo se topné dřevo buk, dub a akát, které bylo nařezané na 1 m kusy. Odcizením vznikla škoda ve výši 28 000 Kč . Další dřevo zmizelo již začátkem letošního roku ze Zámeckého kopce v k.ú. obce Veselíčko. Neznámý pachatel odcizil 41 kusů 40letých dubů v hodnotě cca 9000 Kč ke škodě Magistrátu města Přerova. Krádež oznámil správce polesí.
 
Chtěl policisty podplatit
 
Podezřelý (1976) jel dne 8.6.2009 v 02.10 hod. osobním vozem Š Favorit v obci Kozlovice směrem na Grymov. Byl kontrolován policejní hlídkou, kdy provedenou dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 2,41 promile alkoholu v dechu a opakovanou 2,06 promile. Při provádění služebních úkonů řidič sliboval přítomným policistům finanční hotovost, která se pohyboval v rozmezí od 500 do 2000 Kč, za to, když ho nechají jít a nebudou věc dále řešit. Následně se řidič podrobil lékařskému vyšetření a odběr krve odmítl. Byl mu zadržen řidičský průkaz a téhož dne byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky a podplácení. Hrozí mu odnětí svobody od jednoho roku do pěti let, zákaz činnosti nebo peněžitý trest. 
 
Nález munice
 
Včera dopoledne bylo na policii oznámeno, že se ve sběrně druhotných surovin v Přerově při zpracování kovového odpadu nalezly dva podezřelé předměty. Po příjezdu policejní hlídky a pyrotechnika na místo bylo zjistěno, že se jedná o cvičný nefunkční náboj ráže 30 mm a cvičný nefunkční ruční granát. Nehrozilo žádné nebezpečí ohrožení života. Oba předměty si pyrotechnik odvezl. 
    

vytisknout  e-mailem