Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vyšetřujeme vraždu

Jihočeští kriminalisté vyšetřují s rakouskými kolegy vraždu ženy. 

Závažný zločin propojil o víkendu české a rakouské kriminalisty. Rakouští kriminalisté aktuálně pátrají po podezřelém muži. Ten je podezřelý z vraždy ženy. Je na pohybu a hledán policisty.

Zavražděnou ženu nalezl náhodný turista v sobotu kolem poledne na hřbitově v Pohoří na Českokrumlovsku, na české straně hranice. Jihočeská mord parta rozjela ihned pátrání. Kriminalisté provedli ohledání těla, místa nálezu i širšího okolí. Nařízena byla soudní pitva. Ta potvrdila násilnou smrt. Jak se tělo zavražděné dostalo na hřbitov v Čechách, není jasné.

Kriminalisté proto žádají širokou veřejnost o pomoc. Každý, kdo se pohyboval v okolí Pohoří, zvlášť kolem hřbitova nebo na silnici Pohořím na Šumavě vedoucí až ke státní hranici a  má ve vozidle palubní kameru, ať kontaktuje policisty na lince 158. Důležití jsou i turisté, kteří na Pohoří nebo v jeho okolí fotografovali, také oni ať kontaktují policisty. Kriminalisty zajímá období od čtvrtečního večera (26. 10. 2023) minulý týden do sobotního poledne. Jde o velmi závažný zločin, kriminalisté prověří každou stopu.

30. 10. 2023

mjr. Mgr. Jiří Matzner,  krpc.pio@pcr.cz 

Odkazy do noveho okna

Místo nálezu těla I

Místo nálezu těla I 

Detailní náhled

Hřbitov Pohoří mapa V.jpg

Hřbitov Pohoří mapa V.jpg 

Detailní náhled

Hřbitov Pohoří III

Hřbitov Pohoří III 

Detailní náhled

Hřbitov Pohoří II

Hřbitov Pohoří II 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem