Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Vyšetřování skončeno

PELHŘIMOVSKO: Spis je předán na státní zastupitelství.  

Drahoňov -  Policejní komisař uzavřel spis týkající se tragické události, která se stala v říjnu roku 2009 na poli nedaleko obce Drahoňov na Pelhřimovsku. Při střelbě na běžící lišku byl myslivcem postřelen 78 letý muž, který na následky těžkého zranění zemřel.
   
               Policisté na místě činu zajistili stopy, zbraň a nábojnice, které následně odeslaly na expertízu v oboru kriminalistika, odvětví balistika.  Následovalo období prověřování, při kterém policejní orgán prověřoval skutečnosti nasvědčující, že byl spáchán trestný čin.
  
        V lednu 2010 policejní komisař zahájil trestní stíhání dvaašedesátiletého muže z Kamenice nad Lipou ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Muž 5. října 2009 v odpoledních hodinách po předchozím požití alkoholických nápojů řídil vozidlo na místo nedaleko obce Drahoňov. Zde poté následně vystřelil z legálně držené kulovnice po běžící lišce, přičemž se dostatečně nepřesvědčil, zda nestřílí do prostoru, kde by se mohly nacházet další osoby. Vystřelil do míst, kam neměl dostatečný výhled a zasáhl 78 letého muže, který na následky zranění za několik dní zemřel.  Policisté následně prováděli rozsáhlé dokazování a výslechy svědků.
        Spis s návrhem na podání obžaloby byl předán na Státní zastupitelství v Pelhřimově.
 
por. Bc. Hana Kotková

vytisknout  e-mailem