Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vyšetřování pádu havarovaného letadla

Sportovní letadlo se našlo na Klatovsku. 

Policisté dnes pátrali po německém malém sportovním letadle, které včera ve večerních hodinách nedoletělo na místo přistání. Tuto informaci jsme přijali dnes před sedmou hodinou ráno. Osmatřicetiletý pilot vyletěl z Pasova v Německu včera v 18 hodin. Jeho cíl byl také ve Spolkové republice Německo, ale plánovaný byl přelet i nad Českou republikou. Právě tady – v oblasti severních Čech – byl zaznamenán jeho poslední výskyt. Pátrání německých policistů bylo neúspěšné, proto požádali o spolupráci také nás.
 
Čeští policisté do pátrání zapojili pozemní hlídky i vrtulník Letecké služby Policejního prezidia. Vzhledem k dostupným informacím jsme byli nejaktivnější právě na území Ústeckého kraje. Po několika hodinách jsme však obdrželi informaci z řízení letového provozu, že havarované letadlo pravděpodobně vidí na Klatovsku armádní vrtulník, který však nemá podmínky k přistání. Letadlo se nacházelo u obce Březník v regionu Územního odboru Klatovy. Hlídky, které informaci před druhou hodinou odpoledne prověřily, na místě nalezly také pilota, který havárii bohužel nepřežil.
 
Další vyšetřování budou vést klatovští policisté ve spolupráci s Ústavem pro zjišťování příčin leteckých nehod. Policie ČR bude o nálezu zároveň informovat zastupitelský úřad Spolkové republiky Německo.
 
 
24. srpna 2014
plk. Ing. Jana Macalíková
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem