Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vyšetřování leteckých nehod

Žadatel se domáhal „poskytnutí kopie platného metodického pokynu pro Policii ČR – rozkaz policejního prezidenta, kterým byl stanoven rozsah spolupráce mezi policií a Leteckou amatérskou asociací (např. při letecké nehodě sportovních létajících zařízení)“. 

Žadatel dále uvádí, že „tento rozkaz byl vydán po předchozích konzultacích s ministerstvem dopravy“ a požaduje „také sdělit jeho číslo a kdy byl vydán a nabyl pro policii platnosti, případně, zda před jeho účinností byl k dispozici jiný rozkaz, kterým se policie řídila při vyšetřování leteckých nehod SLZ a jaký“.

Policie České republiky sdělila žadateli, že neuzavřela žádnou dohodu s Leteckou amatérskou asociací České republiky, a proto neexistuje také žádný rozkaz policejního prezidenta, kterým by taková dohoda byla zveřejněna. Policejní prezidium České republiky uzavřelo v roce 2012 třístrannou dohodu s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod a Nejvyšším státním zastupitelstvím o součinnosti při vyšetřování letecké nehody nebo vážného incidentu, jež byla téhož roku zveřejněna rozkazem policejního prezidenta. 

PhDr. Jiří Vokuš, 7. října 2016

vytisknout  e-mailem