Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vyšetřování korupce na městském úřadu ukončeno

Detektivové Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality v minulém týdnu ukončili vyšetřování případu korupce na Městském úřadu v Žatci, které se měli dopustit tři muži.  

Dvojici obviněných je kladeno za vinu, že v minulých letech při podávání žádostí o schválení technické způsobilosti dovezených vozidel měli předávat zaměstnanci Odboru dopravy Městského úřadu v Žatci různě vysoké finanční částky, aby jednak urychlili vyřízení svých žádostí a zároveň, aby úředník přehlédl nedostatky, které se objevily v jejich žádostech. Muži jsou stíháni pro trestný čin podplácení a návod k trestnému činu zneužití pravomoci veřejného činitele (dle trestního zákona účinného do 31. 12. 2009).
 
Obviněný pracovník Odboru dopravy Městského úřadu v Žatci měl podle detektivů od roku 2003 průběžně přijímat úplatky od čtyř osob, jejichž celková výše překročila 60 tisíc korun. Kromě hotovosti mu žadatelé o schválení technické způsobilosti dovezených vozidel předávali jako pozornosti i láhve s alkoholem. Za toto jednání je úředník stíhán pro trestný čin zneužívání pravomoci veřejného činitele a trestný čin přijímání úplatku (dle trestního zákona účinného do 31. 12. 2009).
 
Vyšetřovací spis detektivové Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality již odeslali na Okresní státní zastupitelství v Lounech s návrhem na podání obžaloby.
 
 
kpt. Mgr. Jaroslav Ibehej
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR
8. července 2011
 

vytisknout  e-mailem