Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vyšetřování incidentu v novoborském baru

ČESKÁ LÍPA - Sedmatřicetiletý podezřelý zůstává v cele. 

     Včera v  neděli 7. srpna kolem půl druhé odpoledne  vtrhla do novoborského baru v Purkyňově ulici skupinka útočníků, která přinesenými mačetami a obušky nebezpečně napadla  tři hosty, tři muže ve věku 36, 36 a 33 roků.

     Při útoku byl nejvážněji zraněn 33 letý muž, který je nyní hospitalizován na jednotce intenzivní péče českolipské nemocnice. Jeho zranění označili lékaři jako zranění těžké. Další dva napadení muži utrpěli méně závažná zranění, přičemž jeden z nich zůstává rovněž v péči nemocnice v České Lípě a druhý byl  propuštěn do domácího ošetřování. Napadení utrpěli převážně tržně zhmožděné,  řezné a sečné rány.

     Policisté ještě včera zadrželi 37 letého muže důvodně podezřelého z tohoto brutálního útoku. Ten se nyní nachází v policejní cele, o právní kvalifikaci jeho jednání bude rozhodnuto v průběhu dnešního dne, už nyní je však jisté, že bude případ kvalifikován jako zločin, kde horní hranice trestní sazby přesáhne 5 roků. Účast dalších jednotlivých aktérů útoku policisté zjišťují a vyhodnocují. Za tím účelem musí vyslechnout všechny svědky a vyhodnotit všechny dostupné důkazy z místa činu. Na případu pracují kriminalisté a vyšetřovatelé služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Česká Lípa.

 

Aktualizace, čas  12.02 hodin 8. 8. 2011:

     Dnes dopoledne zadrželi policisté v Novém Boru druhého ze skupiny útočníků a to teprve 15 letého mladíka. O právní kvalifikaci jednání obou zadržených podezřelých (včetně 37 letého muže zadrženého včera odpoledne v Novém Boru) rozhodne pravděpodobně ještě dnes vyšetřovatel Služby kriminální policie a vyšetřování Krajského řediteleství policie Libereckého kraje, který si právě vyšetřování novoborského incidentu převzal.

 

por. Bc. Ivana Baláková
8. 8. 2011

 

 

vytisknout  e-mailem