Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyrušili zloděje

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Recidivista opět kradl a policisté jej dopadli.  

 

Recidivista, který byl v květnu letošního roku propuštěn po několika letech vězení na svobodu, je ode dneška zase ve věznici. Soud rozhodl o jeho vazebním trestním stíhání, protože nadále pokračoval v krádežích. Uherskohradišťští kriminalisté jej obvinili ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, za což mu ze zákona hrozí až tříleté vězení. Obvinění předcházely výslechy, shromažďování důkazů a především zadržení. Třicetiletý muž z Uherského Hradiště byl zadržen hlídkou cizinecké policie v sobotu 5. října odpoledne poté, co utekl z rodinného domu v Kunovicích, v němž byl krást a byl vyrušen jeho majitelem. Nejdříve rozbil dveře verandy, aby se dostal do domu, který ale nestačil prohledat a nic z něj ukrást. V domě se totiž objevil jeho majitel, který ho vyrušil. Zloděj okamžitě utekl a majitel zavolal na linku 158, kde policistům zloděje popsal.

Při další ze série krádeží byl obviněný pachatel vyrušen také. Bylo to jen o dva dny dříve opět v Kunovicích. Zloděj se do rodinného domu dostal násilným překonáním okna a pak hledal, co by mohl ukrást. Z jednoho z pokojů ukradl zlatý náramek a hodinky. V tom se tváří v tvář setkal s paní domácí. Ještě ji stačil dokonce pozdravit, ta ale zakřičela, ať vypadne pryč.

Policejní vyšetřovatel sdělil tomuto muži také obvinění ze spáchání krádeže z neděle 29. září. Tehdy byl přistižen společnou hlídkou policistů a strážníků z Uherského Hradiště v rekonstruovaném domě ve Františkánské ulici, když kradl měděné parapety. Tehdy nebyl ještě podán návrh k podnětu na vzetí do vazby, protože se jednalo o první případ po propuštění z vězení.

Při vyšetřování se podařilo prokázat, že obviněný muž vykradl také stavební buňku v Míkovicích, odkud ukradl různé elektrické nářadí. Celková škoda z jednotlivých případů dosáhla ke čtyřiceti tisícům korun. Obviněný muž prošel opět branami věznice dnes odpoledne.


 

7. říjen 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem