Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výrobci drog obviněni

DĚČÍN - Výrobci drog obviněni; Kus plotu zmizel; Místo kabelů sdělení podezření; V autobusu přišla o peněženku 

Další úspěch na poli drogové kriminality zaznamenali rumburští kriminalisté. Podařilo se jim dopadnout a obvinit trojici výtečníku, kteří se za poslední více než rok měli vyrábět a prodávat drogy. Muži zákona u nich provedli domovní prohlídky, kde zajistili různé věci sloužící k výrobě těchto látek. Jednatřicetiletá žena ze zodpovídá z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, jejich přechovávání a držení předmětu k jejich výrobě. Sedmatřicetiletý muž spolu s o čtyři roky mladším komplicem jsou trestně stíhaní jen pro první z nich. Všem ale hrozí trest odnětím svobody ve výši až deset let. Nejstarší putoval do vazby.
 
 
Kus plotu zmizel
 
Podezření z přečinu krádeže sdělili včera ve zkráceném přípravném řízení policisté z Krásné Lípy sedmadvacetiletému muži. Ten v nedávné době odcizil z plotu kolem jednoho objektu ve Starých Křečanech železné pole a čtyři výplně. Škoda šest set korun není sice veliká, ale vzhledem k tomu, že jde o recidivu, mohl by si posedět za mřížemi až po tři léta.
 
 
Místo kabelů sdělení podezření
 
Do nezajištěného objektu ve Šluknově vnikl nedávno devětačtyřicetiletý muž. Zde odcizil elektrickou kabeláž dosud neupřesněné hodnoty. K jeho smůle byl policisty přistižen přímo na místě, takže kořisti si nestačil užít. Užil si ale mužů zákona, kteří mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření krádeže. V posledních třech letech byl za krádež již trestán, takže čelí hrozbě až tříletého pobytu v nápravném zařízení.
 
 
V autobusu přišla o peněženku
 
O tom, že i v autobusu je třeba bedlivě hlídat své věci, se přesvědčila jedna cestující během jízdy městskou linkou. Vycvičený neznámý lapka využil chvilku nepozornosti a z kabelky jí vylovil peněženku s finanční hotovostí, platebními kartami a doklady. Škoda činí asi osm set korun. Po pachateli pátrají policisté z železničního oddělení.
 
 
 
 
 
3.5.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem