Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Výrobce pervitinu a jeho distributoři skončili v poutech

Mělničtí kriminalisté zadrželi pětici podezřelých z výroby a distribuce pervitinu 

     Dne 15. listopadu letošního roku, v ranních hodinách zadrželi mělničtí kriminalisté třiačtyřicetiletého muže z Kladenska, dále pak pětadvacetiletého muže z Mělnicka a dvě ženy ve věku pětadvacet a třiadvacet let, také z okresu Mělník. V odpoledních hodinách téhož dne pak skončil v rukou policistů ještě osmnáctiletý muž z našeho regionu.
     Nejstarší muž z celé pětice byl podezřelý z toho, že v době od září letošního roku vyráběl v rodinném domu, v Kralupech nad Vltavou, z volně prodejných léků, které nakupoval v zahraničí psychotropní látku metamfetamin, tzv. pervitin. Ostatní zadržení od něho vyrobenou látku odebírali a dále distribuovali dalším osobám. V rámci akce policisté provedli domovní prohlídky, prohlídky jiných prostor a pozemků a dále prohlídky vozidel patřících zadrženým. Při prohlídkách zajistili látky a zařízení potřebná k výrobě psychotropních látek.
     Pětice zadržených byla umístěna do policejních cel. Proti výrobci pervitinu bylo zahájeno trestní stíhání pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od dvou do deseti let. Dne 16. listopadu 2010 byl muž umístěn do vazby.
     Ostatním čtyřem zadrženým bylo policejním komisařem sděleno obvinění z trestných činů výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu a šíření toxikomanie, za které je možno uložit trest odnětí svobody až na pět let. Trestní stíhání je nadále vedeno na svobodě.
 
22.11.2010
nprap. Václav Tichý

vytisknout  e-mailem