Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Výroba se mu nezdařila

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Muži hrozí až pětileté vězení. 

Jako zloděj, vandal a výrobce drogy v postavení začátečníka se projevil třiatřicetiletý muž z Uherskohradišťska. Kriminalisté mu v uplynulých dnech sdělili obvinění pro trestný čin poškození cizí věci a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stádiu pokusu.

Minulý týden přišel muž do hotelu v Uherském Hradišti a i přesto, že neměl čím zaplatit, požádal o ubytování. Jeho cílem bylo se dobře vyspat, vybílit pokojovou lednici a hlavně uvařit pervitin.

Všechen potřebný materiál, který si přinesl v cestovní tašce, vyskládal v pokoji na stůl a začal s výrobou. Jenže muž byl začátečník a s výrobou neměl žádné zkušenosti. Tak se stalo, že mu skleněná nádoba při zahřívání praskla a celý obsah vytekl na koberec. Aby zahladil stopy, nenapadlo ho nic jiného, než kus poškozeného koberce vyříznout. Tím to ale neskončilo. Všechny věci, které k výrobě použil, potřeboval někam ukrýt. Část jich nastrkal do otvoru, který vytvořil v sádrokartonovém podhledu pokoje a zbytek ukryl do polstrování spodní části křesla. Na druhý den ho recepční upozornila, že by měl opustit pokoj a zaplatit. Jenže neměl čím. Muž si rychle zabalil své osobní věci, a aby z hotelu neodcházel s prázdnou, ukradl pokojový trezor.

S prázdnou opravdu neodcházel a ani nebyl sám. Na recepci na něj totiž čekali policisté, kteří muže odvedli rovnou na policejní služebnu, kde se ke svým činům přiznal. Škoda, kterou způsobil, je předběžně odhadnuta na necelých devatenáct tisíc korun. Nyní mu hrozí až pětileté vězení.

30. března 2017, por. Bc. Milena Šabatová  

vytisknout  e-mailem