Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyrazili do barů

KROMĚŘÍŽSKO: Během zábavy mladí lidé přišli o své věci.  

V neděli krátce po půlnoci přišla o svou peněženku devatenáctiletá dívka. Mladá žena si společně s přáteli vyrazila do jednoho z kroměřížských barů. Peněženku si položila na stůl, u kterého seděla se svými známými a poté jí už nevěnovala přílišnou pozornost. Po několika hodinách, když chtěla zaplatit útratu, zjistila, že se peněženka na stole již nenachází. Zloděj si ji vzal zcela nepozorovaně. Dívce, která tak navíc přišla o doklady, platební kartu a osm set korun, způsobil škodu tisíc šest set korun.
O dvě hodiny později, tentokráte v jiném baru v Kroměříži, byl okraden jednadvacetiletý muž. Také on se šel pobavit s přáteli. Zatímco s nimi stál u baru a povídal si, někdo mu z kapsy u kalhot odcizil částečně vyčnívající mobilní telefon za bezmála deset tisíc korun. Kolem něj se pohybovala velká spousta lidí a tak krádež ani nezaznamenal.   
Oba skutky nyní řeší kroměřížští policisté. V prvním případě se pachatel dopustil trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, v druhém pak krádeže.
 
28. ledna 2013, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem