Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyráběli a distribuovali pervitin

KROMĚŘÍŽSKO: Jeden z obviněných skončil ve vazbě, další dva jsou stíháni na svobodě. 

Ve čtvrtek zahájili kroměřížští kriminalisté trestní stíhání proti třem mužům ve věku šestačtyřicet, čtyřicet a dvaatřicet let z Kroměřížska. Tato trojice mužů, která se navzájem znala, se dopustila závažného trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obvinění vyráběli pervitin. Drogu pak užívali pro vlastní potřebu, ale také ji na Kroměřížsku distribuovali a prodávali jiným osobám. Nejstarší z trojice tuto protiprávní činnost vykonával od července loňského roku, zbylí dva pak již od roku 2016.

Čtyřicetiletý obviněný obdobnou trestnou činnost spáchal již v minulosti a byl za ni i odsouzen. Navíc se k tomuto protiprávnímu jednání znova uchýlil ihned po propuštění z vězení. Na základě rozhodnutí soudu skončil ve vazební věznici. Nyní mu za spáchanou trestnou činnost hrozí až desetileté vězení, zbylým dvěma mužům pak pětileté.

Dopadení pachatelů předcházelo intenzívní dlouhodobé a náročné šetření kriminalistů. Policisté z prvosledové hlídky Kroměříž ve spolupráci se zásahovou jednotkou z Brna trojlístek mužů zadrželi v místě jejich bydliště. Kriminalisté pak u nich domovní prohlídky, při kterých objevili předměty a látky potřebné pro výrobu pervitinu.

11. března 2019, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem