Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyráběl drogy i kradl

CHOMUTOVSKO - Hrozí mu desetiletý trest, na soud počká za mřížemi. 

Několik trestných činů má mít podle dosavadních zjištění policistů na svědomí 40letý muž z Chomutovska. Vyšetřovatel ho trestně stíhá pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody. Těch se měl dopustit letos v lednu. Tehdy bylo policistům oznámeno vloupání do několika sklepních kójí v Klášterci nad Ohří. Neznámý pachatel tam ze sklepů nájemníků odcizil různé věci, například kufr na nářadí, lední brusle, obuv, ale i sklenice s medem a marmeládou. Vyhodnocením zajištěných stop byl jako podezřelý zjištěn výše zmíněný muž, který byl z tohoto jednání později obviněn.

Kromě toho má však mít dotyčný na svědomí i trestnou činnost spojenou s výrobou drog. Nejprve byl muž v dubnu přistižen městskými strážníky v lesním porostu v Klášterci nad Ohří zřejmě přímo při výrobě pervitinu. U sebe měl předměty, prekursory a další pomocné látky, které se využívají k výrobě pervitinu. Přivolaná hlídka Policie ČR pak dotyčného zadržela a komisař ho obvinil z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Vyšetřován byl na svobodě. Podle všeho ho ani zahájené trestní stíhání neodradilo od dalšího protiprávního jednání.

Na začátku června projížděla hlídka policistů nočním Kláštercem nad Ohří, když si všimla vozidla ve zjevně špatném technickém stavu a rozhodla se ho zkontrolovat. Za volantem byl zmíněný 40letý muž, který byl podle provedeného testu pod vlivem drog. Ve vozidle, které řídil, navíc policisté nalezli nádoby, předměty, prekursory a další pomocné látky určené k výrobě pervitinu. Lustrací řidiče také zjistili, že má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel.

Po zadržení podezřelého následovalo rozšíření trestního stíhání i o trestný čin výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Vyšetřovatel pak podal podnět k vzetí do vazby. Na základě soudního rozhodnutí tak bude obviněný čekat na konečný verdikt za mřížemi vazební věznice. Recidivistovi, který byl v minulosti odsouzen pro majetkovou i drogovou trestnou činnost, tak v případě uznání viny soudem hrozí až desetileté vězení.

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 28. června 2021

Odkazy do noveho okna

nalezené věci

nalezené věci 

Detailní náhled

nalezené věci

nalezené věci 

Detailní náhled

nalezené věci

nalezené věci 

Detailní náhled

nalezené věci

nalezené věci 

Detailní náhled

nalezené věci

nalezené věci 

Detailní náhled

nalezené věci

nalezené věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem